Acyn synnytys

Kuten jo Facebookin ja Instagramin puolella olenkin kertonut, Acyn synnytyksen kanssa ei kaikki mennyt oppikirjojen mukaisesti.

Acyn synnytys ei ollut vielä käynnistynyt tiineysvuorokausien ollessa 44/42, joten eläinlääkäreitä useampana päivänä konsultoineena päätin lähteä kohti Linnunmäkeä, jossa meidät mahdutettiin aikatauluihin. Yritin toki saada aikaa myös lähempää, mutta valitettavasti kaikkialla oli täyttä tai vaihtoehtoisesti eläinlääkärit eivät suostuneet hoitamaan frettejä.

Linnunmäkeen päästyämme ultrattiin Acyn kohtu ja siellä näkyi ainakin kaksi pentua joilla oli molemmilla vahvat sykkeet. Harkinnan jälkeen synnytys päätettiin käynnistää oksitosiinin avulla, joka saa kohdun supistelemaan. Acy aloittikin synnytyksen pian ensimmäisen oksitosiinipiikin jälkeen ja synnytti ensimmäisen pennun. Synnytys jatkui ja myös toinen pentu saapui maailmaan. Kuitenkin Acy kaikkien harmiksi söi molemmat syntyneet pennut. Acylle annettiin vielä toinen oksitosiiniannos koska ei ollut varmuutta onko kohdussa vielä pentu. Kuitenkaan mitään ei tapahtunut joten ultrattiin Acy vielä uudemman kerran ja kohtu oli tässä kohtaa tyhjä. Joten toisinsanoen valitettavasti kyseinen yhdistelmä ei nyt onnistunut ja Acylle ei ole enää suunnitelmissa uutta pentuetta.

Suurella todennäköisyydellä meillä ei tule tänä vuonna pentuja, mutta toki suunnitelmissa on vielä hieman varaa muutoksille. Näistä kuitenkin lisää myöhemmin mikäli kerrottavaa tulee. Kuitenkin tänä vuonna on etsinnässä ainakin parille tuonti-fretille sijoituskodit, näistä voin kertoa lisää sähköpostilla tai frettilän fb-sivujen kautta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *